تصفیه فاضلاب صنعتی

لجن فعال در تصفیه فاضلاب

فرایند لجن فعال یک فرایند رشد معلق هوازی می‌باشد. واحدهای اصلی سیستم لجن فعال شامل یک مخزن هوادهی، یک زلال‌ساز برای جدا کردن جامدات بیولوژیکی و سیستم برگشت لجن می‌باشد. در سیستم لجن فعال، فاضلاب ورودی قبل از ورود به مخزن هوادهی یا بلافاصله پس از ورود به آن با لجن فعال برگشتی از مخزن ته‌نشین مخلوط می‌شود به مخلوط فاضلاب و لجن فعال مایع مخلوط گفته می‌شود و میزان مواد معلق موجود که در این مایع مخلوط MLSS معمولاً دارای محدوده بین ۲۰۰۰ تا 4000 میلی‌گرم در لیتر است.

پس از ورود فاضلاب به راکتور مواد آلی معلق به سرعت جذب لجن فعال می‌گردند. زمان مورد نیاز برای این کار بین ۲۰ تا 45 دقیقه می‌باشد. پس از عمل جذب سطحی، جامدات آلی جذب شده در حین عبور فاضلاب از مخزن هوا دهی به صورت محلول در آمده و مورد اکسیداسیون بیولوژیکی قرار می‌گیرند. جذب مواد محلول معمولاً بسیار سریعتر از جذب مواد معلق می‌باشد. تأمین اکسیژن مورد نیاز مخزن هوادهی معمولاً با استفاده از تزریق هوای فشرده یا هواده‌های مکانیکی سطحی صورت می‌پذیرد هر چند در برخی موارد از اکسیژن خالص نیز استفاده می‌گردد.

هوادهی به فاضلاب در تصفیه فاضلاب به دو منظور انجام می‌گیرد اولاً برای تأمین اکسیژن مورد نیاز اکسیداسیون بیولوژیکی و ثانیاً برای اختلاف کافی و مناسب محتویات مخزن به منظور ایجاد تماس کافی بین لجن فعال و مواد آلی موجود در فاضلاب. در مواردی که اکسیژن خالص استفاده می‌شود به منظور ایجاد اختلاط بایستی از همزن‌های مکانیکی استفاده نمود.

خدمات ما: تصفیه فاضلاب

در پائین دست مخزن هوادهی مخزن جداکننده جامدات از مایع یا زلال‌سازهائی قرار دارد که جامدات بیولوژیکی فعال در ته مخزن ته‌نشین شده و پساب زلال از روی سرریز کانال خروجی تخلیه می‌گردد. معمولاً در مورد پساب خروجی فاضلاب شهری بعمل گندزدائی نیز بایستی انجام پذیرد در مورد برخی فاضلاب‌های صنعتی ممکن است بدلیل عدم وجود عوامل بیماری زا نیازی به گندزدائی نباشد. از آنجا که مواد آلی ورودی به سیستم در اکسیداسیون بیولوژیکی مصرف و تبدیل به سلول‌های جدید می‌شود برای ثابت نگهداشتن غلظت جامدات در سیستم بایستی، مقدار خالص جامدات بیولوژیکی تولید شده از سیستم دفع گردد. بطور معمول میزان این لجن مازاد هین 1 تا ۶ درصد دبی فاضصلاب ورودی می‌باشد. دلیل اینکه کلمه فعال به لجن این سیستم اتلاق می‌گردد، مربوط به خاصیت جذب جامدات بیولوژیکی است در انتهای راکتور غلظت مواد غذائی کاهش می‌یابد و مواد آلی . جذب شده تجزیه می‌شوند در نتیجه، ظرفیت جذب مواد آلی معلق و محلول توسط جامدات بیولوژیکی بسیار بالا می‌باشد در ابتدای راکتور لجن بخش عمده‌ای از ظرفیت جذب خود را کاربرده و تا زمانی که مواد جذب شده را مصرف نکند قدرت جذب آن تجدید نخواهد شد.

اوره تشکیل شده از کربن، هیدروژن، اکسیژن و نیتروژن، صابون‌ها حاوی کربن هیدروژن و اکسیژن هستند. دتر جنت‌ها علاوه بر این عناصر حاوی فسفر نیز هستند. برخی مواد دیگر حاصل از پساب‌های کشاورزی یا پساب های صنعتی نیز ممکن است به نحوی وارد فاضلاب گردند که این مواد دارای طیف گسترده می‌باشند.مواد آلی که پس از تصفیه بیولوژیک فاضلاب در پساب باقی می‌مانند، شامل دو بخش عمده هستند: بخش به کندی تجزیه‌پذیر و بخش تجزیه ناپذیر بیولوژیکی

خدمات طلایی: تصفیه فاضلاب بهداشتی

حجم راکتور توسط روشی‌های ذیل قابل محاسبه می‌باشد

۱) روابط کینیتیکی

۲) روابط بار حجمی

۳) روابط تجربی

که از میان این سه روش، روش روابط کینیتیکی معتبرتر و مورد توجه‌تر از مابقی می‌باشد.

 

امتیاز کاربران post

تمدن تصفیه ایرانیان

شرکت فنی مهندسی تمدن تصفیه ایرانیان یک شرکت خصوصی و از نوع سهامی خاص می باشد که متشکل از جمعی از فارغ التحصیلان دانشگاه های معتبر کشور از جمله دانشگاه صنعتی شریف و تهران می باشند که دو دهه در صنعت آب و فاضلاب و سایر فعالیت های زیست محیطی مرتبط فعالیت می نماید. تمدن تصفیه با تکیه بر دانش فنی روز دنیا و کارخانه ساخت مجهز و همچنین تجارب کسب شده در انجام صدها پروژه زیست محیطی توانسته تا مشکلات ناشی از مخاطرات زیست محیطی را به حداقل رسانده و این چالش را به فرصتی برای رشد و شکوفایی کشور در جهت توسعه پایدار کشور بدل نماید.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

دکمه بازگشت به بالا